ΜΑΡΑΘΟΣΠΟΡΟΣ Μεγαλύτερη προβολή

ΜΑΡΑΘΟΣΠΟΡΟΣ

Νέο προϊόν

Μαραθόσπορος

Foeniculum vulgare

Περισσότερες λεπτομέρειες

Χαρακτηριστικά

ΠροέλευσηΤουρκία
ΜορφήΣπόροι ολόκληροι
Άρωμα - ΟσμήΑρωματικό
ΓεύσηΓλυκιά
Χωρίς ΑλάτιΔεν περιέχει καθόλου αλάτι
Χωρίς ΓλουτένηΔεν περιέχει γλουτένη
VeganΤαιριάζει σε χορτοφαγικά γεύματα και πιάτα
Χωρίς ΖάχαρηΔεν περιέχει καθόλου ζάχαρη

Άλλες πληροφορίες

 Μάραθο (Foeniculum vulgare - Φοινίκουλον το κοινόν), στη χώρα μας το συναντούμε επίσης με τις ονομασίες Μάλαθρο, Μάραθρο, Φινίκιο, Φινόκιο, Μάραζα. Είναι ένα είδος φυτού του γένους Foeniculum, ένα μέλος της οικογένειας Apiaceae. Είναι αυτόχθονο των ακτών της Μεσογείου, αλλά έχει ευρέως εγκλιματισθεί σε πολλά μέρη του κόσμου, ειδικά σε ξηρά εδάφη κοντά στη ακτή της θάλασσας και στις όχθες των ποταμών. Το μάραθο, Foeniculum vulgare, είναι ένα πολυετές βότανο. Είναι κάθετο, φαιοπράσινο, και μεγαλώνει σε ύψος έως 2,5 μ., με κούφια κοτσάνια. Τα φύλλα του μεγαλώνουν μέχρι 40 εκ. σε μήκος, είναι ελαφρώς διαχωρισμένα, με τα απώτερα τμήματα να είναι νηματοειδή, περίπου 0,5 χιλ.

 Τα άνθη βρίσκονται σε ταξιανθίες και σχηματίζουν σκιάδια 5-15 εκ. σε πλάτος, κάθε τμήμα σκιάδιου έχει 20-50 μικροσκοπικά κίτρινα άνθη με κοντούς μίσχους. Ο καρπός είναι ένας ξηρός σπόρος 4-10 χιλ. σε μήκος, το μισό ή λιγότερο σε πλάτος, και ραβδωτό. Περιέχει δύο σπόρους σε χρώμα φαιοπράσινο με σχήμα αυγοειδές, πεπλατυσμένο και σχηματίζουν συνήθως πέντε πλευρές.

 Οι σπόροι έχουν γεύση γλυκίζουσα και είναι πολύ αρωματικοί. Η ρίζα του Μάραθου είναι σχετικά χοντρή, σαν αδράχτι. Το Μάραθο δρα ως άφυσο, αρωματικό, αντισπασμωδικό, διεγερτικό, γαλακταγωγό, φλογιστικό και αποχρεμπτικό.

Ιδιότητες/Παρενέργιες(Drugs.com)

Κριτικές

Δεν υπάρχουν κριτικές πελατών προς το παρόν.

Γράψτε μια κριτική

ΜΑΡΑΘΟΣΠΟΡΟΣ

ΜΑΡΑΘΟΣΠΟΡΟΣ

Μαραθόσπορος

Foeniculum vulgare