ΑΓΡΙΜΟΝΙΟ ΦΥΤΟ ΚΟΜΜΕΝΟ Μεγαλύτερη προβολή

ΑΓΡΙΜΟΝΙΟ ΦΥΤΟ ΚΟΜΜΕΝΟ

Νέο προϊόν

Αγριμόνιο Φυτό Κομμένο

Agrimonia eupatoria

Περισσότερες λεπτομέρειες

Χαρακτηριστικά

ΠροέλευσηΟυγγαρία
ΜορφήΦυτό κομμένο
ΑΣΦΑΛΗΣ ΧΡΗΣΗAφέψημα , έγχυμα , βοτανικό ρόφημα
Άρωμα - ΟσμήΦίνο-ντελικάτο
ΓεύσηΠικρή
Χωρίς ΑλάτιΔεν περιέχει καθόλου αλάτι
Χωρίς ΓλουτένηΔεν περιέχει γλουτένη
VeganΤαιριάζει σε χορτοφαγικά γεύματα και πιάτα
Χωρίς ΖάχαρηΔεν περιέχει καθόλου ζάχαρη

Άλλες πληροφορίες

 Agrimonia, κοινώς γνωστό ως Ασπροζάκι ή Φωνόχορτο ή Αγροιμιά, είναι ένα γένος από τα 12-15 είδη των πολυετών ανθοφόρων ποωδών φυτών της οικογένειας των Ροδοειδών, ιθαγενές στις εύκρατες περιοχές του βορείου ημισφαιρίου, με ένα είδος στην Αφρική. Το είδος αναπτύσσεται μεταξύ 0,5-2 μ. σε ύψος, με διακεκομμένα πτεροειδή φύλλα, και με μικροσκοπικά κίτρινα άνθη να γεννιούνται μονά (συνήθως χωρίς διακλαδώσεις).

 Το σύνολο των φυτών του είναι σκούρο πράσινο με πολλές μαλακές τρίχες, οι οποίες βοηθούν τους σπόρους του λοβού να προσκολληθούν σε οποιοδήποτε ζώο ή άνθρωπο έρθει σε επαφή με το φυτό. Οι αιχμές των λουλουδιών έχουν μια πικάντικη μυρωδιά, όπως τα βερίκοκα. Οι ρίζες του είναι βαθιά ριζώματα, από τα οποία πηγάζουν τα κοτσάνια. Χαρακτηρίζεται από τις τυπικές οδοντωτές άκρες των πτεροειδών φύλλων του.

  Δρα ως στυπτικό, τονωτικό, διουρητικό, επουλωτικό και χολαγωγό, χρησιμοποιείται στην δυσπεψία και ενδείκνυται για την ακράτεια ούρων, την κυστίτιδα και βοηθά πολύ ως ρόφημα στο βήχα, λαρυγγίτιδα, κρυολογήματα, αμυγδαλίτιδα, αλλά και ως γαργάρα στις άφθες, μυκητιάσεις, ή φλεγμονές του βλεννογόνου της στοματικής κοιλότητας.

Κριτικές

Δεν υπάρχουν κριτικές πελατών προς το παρόν.

Γράψτε μια κριτική

ΑΓΡΙΜΟΝΙΟ ΦΥΤΟ ΚΟΜΜΕΝΟ

ΑΓΡΙΜΟΝΙΟ ΦΥΤΟ ΚΟΜΜΕΝΟ

Αγριμόνιο Φυτό Κομμένο

Agrimonia eupatoria