ΓΛΥΚΟΡΙΖΑ ΚΟΜΜΕΝΗ ΚΡΗΤΗΣ Μεγαλύτερη προβολή

ΓΛΥΚΟΡΙΖΑ ΚΟΜΜΕΝΗ ΚΡΗΤΗΣ

Νέο προϊόν

Γλυκόριζα Κομμένη Κρήτης

Glycyrrhiza glabra

Περισσότερες λεπτομέρειες

Χαρακτηριστικά

ΠροέλευσηΕλλάδα
ΜορφήΡίζα κομμένη
Χωρίς ΑλάτιΔεν περιέχει καθόλου αλάτι
Χωρίς ΓλουτένηΔεν περιέχει γλουτένη
VeganΤαιριάζει σε χορτοφαγικά γεύματα και πιάτα
Χωρίς ΖάχαρηΔεν περιέχει καθόλου ζάχαρη

Άλλες πληροφορίες

 Γλυκόριζα είναι η ρίζα του Glycyrrhiza glabra από το οποίο μια κάπως γλυκιά γεύση μπορεί να εξαχθεί. Την συναντούμε στη χώρα μας με τις ονομασίες γλυκόριζα, ρεγκολίτσα και αγλυκόριζα. Το φυτό γλυκόριζα είναι ένα όσπριο το οποίο είναι εγγενές στην Νότια Ευρώπη και σε μέρη της Ασίας. Δεν σχετίζεται βοτανικά με τον γλυκάνισο, αστεροειδή γλυκάνισο, μάραθο, τα οποία αποτελούν πηγές με παρόμοιες αρωματικές ενώσεις. Η γλυκόριζα είναι ένα πολυετές ποώδες φυτό ή θάμνος, με ανάπτυξη έως και 1 μ. ύψος, με πτεροειδή φύλλα μήκους περίπου 7-15 εκ., με 9-17 φυλλάρια. Τα άνθη έχουν μήκος 0,8-1,2 εκ., μωβ έως μπλε ανοιχτά υπόλευκα που παράγονται σε μια χαλαρή ταξιανθία.

 Οι μίσχοι του φυτού είναι κάθετοι, με νευρώσεις, δυνατοί και χνουδωτοί . Ο καρπός είναι ένα μακρόστενος λοβός , μήκους 2-3 εκ., περιέχει ορισμένους καρπούς, με χαρακτηριστική μακριά, κυλινδρική, ευέλικτη και διακλαδισμένη ρίζα που φτάνει 1-2 μ. Αναπτύσσεται καλύτερα σε βαθιές κοιλάδες, καλά στραγγιζόμενα εδάφη, με πλήρη ήλιο. Ανθίζει τον Ιούνιο και τον Ιούλιο. Τα υπόγεια μέρη συλλέγονται για ιατρικούς σκοπούς από το Μάρτιο έως τις αρχές Μαΐου πριν από την ανθοφορία, και το φθινόπωρο μετά την πτώση των φύλλων, αλλά μόνο είδος υπερβαίνει τα 3-4 χρόνια.

 Έχει γλυκόπικρη γεύση και μαζί με το τζίντζερ θεωρούνται από τα 2 παλαιότερα είδη καραμέλας. Είναι αντιφλεγμονώδης, αποχρεμπτική, μαλακτική, αντιβηχική, κατάλληλη για πνευμονίες, καταρροή, βρογχίτιδες, και άσθμα. Είναι αποτελεσματική στη θεραπεία γαστρικών ελκών, βοηθάει στη ρύθμιση σακχάρου, είναι διουρητικήκαθώς επίσης κατάλληλη για το στρες.

Κριτικές

Δεν υπάρχουν κριτικές πελατών προς το παρόν.

Γράψτε μια κριτική

ΓΛΥΚΟΡΙΖΑ ΚΟΜΜΕΝΗ ΚΡΗΤΗΣ

ΓΛΥΚΟΡΙΖΑ ΚΟΜΜΕΝΗ ΚΡΗΤΗΣ

Γλυκόριζα Κομμένη Κρήτης

Glycyrrhiza glabra