ΕΥΚΑΛΥΠΤΟΣ ΦΥΛΛΑ ΚΡΗΤΗΣ Μεγαλύτερη προβολή

ΕΥΚΑΛΥΠΤΟΣ ΦΥΛΛΑ ΚΡΗΤΗΣ

Νέο προϊόν

Ευκάλυπτος Φύλλα Κρήτης

Eucalyptus Globulus Labill

Περισσότερες λεπτομέρειες

Χαρακτηριστικά

ΠροέλευσηΕλλάδα
ΜορφήΦύλλα
Άρωμα - ΟσμήΑρωματικό
ΓεύσηΠικρή
Χωρίς ΑλάτιΔεν περιέχει καθόλου αλάτι
Χωρίς ΓλουτένηΔεν περιέχει γλουτένη
VeganΤαιριάζει σε χορτοφαγικά γεύματα και πιάτα
Χωρίς ΖάχαρηΔεν περιέχει καθόλου ζάχαρη

Άλλες πληροφορίες

 Ο ευκάλυπτος είναι ένα ευρύ γένος ανθοφόρων δέντρων και θάμνων στην οικογένεια της μυρτιάς, Μυρτοειδών. Μέλη του γένους κυριαρχούν στη χλωρίδα δέντρων της Αυστραλίας. Τα είδη ευκαλύπτου καλλιεργούνται ευρέως στην τροπικές και εύκρατες περιοχές ανά τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων της Αμερικής, Ευρώπης, Αφρικής, τη Λεκάνη της Μεσογείου, τη Μέση Ανατολή, την Κίνα και την ινδική υποήπειρο αν και τα περισσότερα είδη δεν ανέχονται τον παγετό. Σχεδόν όλοι οι ευκάλυπτοι είναι αειθαλής, αλλά ορισμένα τροπικά είδη χάνουν τα φύλλα τους στο τέλος της εποχής της ξηρασίας.

 Όπως και σε άλλα μέλη της οικογένειας της μυρτιάς, τα φύλλα ευκαλύπτου καλύπτονται με αδένες ελαίου.Τα φύλλα σε ένα ώριμο φυτό ευκαλύπτου είναι συνήθως λογχοειδή, έμμισχα, εμφανώς εναλλασσόμενα και κηρώδη ή γυαλιστερά πράσινα. Σε αντίθεση, τα φύλλα των δενδρυλλίων είναι συχνά αντίθετα, άμισχα και γλαυκά. Έχει δράση αντισηπτική, μικροβιοκτόνα, υπογλυκαιμική, σπασμολυτική, αντιβιοτική.

 Ο ευκάλυπτος χρησιμοποιείται για όλες τις φλεγμονές του αναπνευστικού, τον βήχα, τον πονόλαιμο, το άσθμα. Δροσίζει το σώμα μας και βοηθά στην εξασθένηση των πυρετών. Καθαρίζει και διεγείρει το μυαλό και βοηθά στην αντιμετώπιση της υπνηλίας. Ο ευκάλυπτος σε εξωτερική χρήση είναι απολυμαντικό, αποσμητικό, εντομοκτόνο, επουλωτικό. Ακόμη διεγείρει το στομάχι, είναι ορεκτικό και χωνευτικό, ανθελμινθικό (εξουδετερώνει τα παράσιτα των εντέρων).

Κριτικές

Δεν υπάρχουν κριτικές πελατών προς το παρόν.

Γράψτε μια κριτική

ΕΥΚΑΛΥΠΤΟΣ ΦΥΛΛΑ ΚΡΗΤΗΣ

ΕΥΚΑΛΥΠΤΟΣ ΦΥΛΛΑ ΚΡΗΤΗΣ

Ευκάλυπτος Φύλλα Κρήτης

Eucalyptus Globulus Labill