ΕΧΙΝΑΤΣΙΑ Μεγαλύτερη προβολή

ΕΧΙΝΑΚΕΙΑ

Νέο προϊόν

Εχινάκεια Ρίζα Κομμένη

Echinacea purpurea

Περισσότερες λεπτομέρειες

Χαρακτηριστικά

ΠροέλευσηΠολωνία
ΜορφήΡίζα κομμένη
Χωρίς ΑλάτιΔεν περιέχει καθόλου αλάτι
Χωρίς ΓλουτένηΔεν περιέχει γλουτένη
VeganΤαιριάζει σε χορτοφαγικά γεύματα και πιάτα
Χωρίς ΖάχαρηΔεν περιέχει καθόλου ζάχαρη

Άλλες πληροφορίες

 Η προέλευση της Εχινάκειας είναι η Βόρεια Αμερική. Echinacea είναι ένα γένος, ή ομάδα ποωδών ανθοφόρων φυτών στην οικογένεια της μαργαρίτας, Aστεροειδών. Τα εννέα είδη που περιέχει κοινώς ονομάζονται λουλούδια κώνου. Είναι ενδημικά στην ανατολική και κεντρική Βόρεια Αμερική. Τα είδη της Εχινάκειας είναι ποώδη, ανεκτικά στην ξηρασία, πολυετή φυτά που μεγαλώνουν 140 εκ. σε ύψος. Έχουν όρθια στελέχη που στα περισσότερα είδη είναι χωρίς κλαδιά. Τα φύλλα είναι εναλλασσόμενα, λογχοειδή, συνήθως τριχωτά με τραχιά υφή, έχοντας μια στρώση από τριχώματα, αλλά μερικές φορές μπορεί να μην έχουν τρίχες.

 Τα άνθη είναι συνεχώς ανθισμένα από τον Ιούνιο μέχρι τα τέλη Σεπτέμβρη, συγκεντρώνονται μαζί σε μονές στρογγυλεμένες κεφαλές που τερματίζουν σε μεγάλους μίσχους, και μοιάζουν με τα άνθη του ηλίανθου με περιφερειακά 8-21 γλωσσοειδή  ανθίδια και οι στεφάνες είναι σκούρες μωβ σε απαλό ροζ, λευκό ή κίτρινο. Η γενική ονομασία Εχινάκεια έχει τις ρίζες της στην ελληνική λέξη ἐχῖνος (Εχίνος), που σημαίνει αχινός, στην οποία αναφέρεται η αιχμηρή-αγκαθωτή εμφάνιση και αίσθηση των κεφαλιών των λουλουδιών.

 Το φυτό περιέχει αναλγητικές, αντισηπτικές, αντιϊκές και αιμοκαθαρτικές ιδιότητες που σκοτώνουν τα βακτήρια και τους μύκητες και ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, και βελτιώνει την αντίδρασή του σε μολύνσεις, καθώς επίσης και για δερματικές παθήσεις ή λεμφικές λοιμώξεις. Οι ιθαγενείς της Αμερικής μάσαγαν τις ρίζες του φυτού αυτού για να ανακουφίσουν τον πονόλαιμο, τον πονόδοντο και τη γρίπη.

 Χρησιμοποιείται σε περιπτώσεις σηψαιμίας, ακμής, ρινοφαρυγγικές καταρροές, πυόρροια, αμυγδαλίτιδα και ειδικά σε δοθιήνες, εξανθήματα ρινός και αποστήματα. Η μεγαλύτερη συγκέντρωση των δραστικών ουσιών του βοτάνου βρίσκεται στις μαύρες ρίζες του φυτού και αυτές χρησιμοποιούμε κατά κύριο λόγο.

Ιδιότητες/Παρενέργιες(Drugs.com)

Κριτικές

Δεν υπάρχουν κριτικές πελατών προς το παρόν.

Γράψτε μια κριτική

ΕΧΙΝΑΚΕΙΑ

ΕΧΙΝΑΚΕΙΑ

Εχινάκεια Ρίζα Κομμένη

Echinacea purpurea