ΛΥΚΙΣΚΟΣ FLOS Μεγαλύτερη προβολή

ΛΥΚΙΣΚΟΣ FLOS

Νέο προϊόν

 Λυκίσκος flos

Humulus lupulus

Περισσότερες λεπτομέρειες

Χαρακτηριστικά

ΠροέλευσηΓερμανία
ΜορφήΆνθη
Άρωμα - ΟσμήΑρωματικό
ΓεύσηΠικρή
Χωρίς ΑλάτιΔεν περιέχει καθόλου αλάτι
Χωρίς ΓλουτένηΔεν περιέχει γλουτένη
VeganΤαιριάζει σε χορτοφαγικά γεύματα και πιάτα
Χωρίς ΖάχαρηΔεν περιέχει καθόλου ζάχαρη

Άλλες πληροφορίες

 Ο λυκίσκος είναι τα θηλυκά άνθη του φυτού λυκίσκου, Λυκίσκος το ζυθοβότανο - Humulus lupulus (ονομάζονται επίσης κώνοι σπόρου ή ιούλους). Χρησιμοποιούνται κυρίως ως αρωματικές ύλες και ως σταθεροποιητικό μέσο σε μπίρες στις οποίες προσδίδουν μια πικρή, πικάντικη γεύση, αν και ο λυκίσκος χρησιμοποιείται επίσης για διάφορους σκοπούς σε άλλα ποτά και στη φυτοθεραπεία.

 Το φυτό hop - λυκίσκος είναι μια δυναμική, αναρριχητική κληματοειδής, πολυετής πόα που συνήθως καλλιεργείται με τη βοήθεια σχοινιών ή συρμάτων σε ένα χωράφι που ονομάζεται Hopfield, κήπος λυκίσκου (ονοματολογία στη Νότια Αγγλία), ή αυλή λυκίσκου (στην Δυτική Χώρα «WestLand» και στις ΗΠΑ), όταν καλλιεργείται για εμπορικούς σκοπούς. Πολλές διαφορετικές ποικιλίες λυκίσκου καλλιεργούνται από τους αγρότες σε όλο τον κόσμο, με διαφορετικούς τύπους να χρησιμοποιούνται για συγκεκριμένα είδη μπύρας.

 Τα άνθη του θηλυκού φυτού χρησιμοποιούνται στη φαρμακευτική. Οι κώνοι είναι καλύτερο να χρησιμοποιούνται φρέσκοι για την αϋπνία και οι αποξηραμένοι, που χρησιμοποιούνται στα μαξιλάρια για την έλλειψη ύπνου, πρέπει να αντικαθιστώνται κάθε λίγους μήνες γιατί μπορεί να είναι διεγερτικοί. Η δράση του είναι ηρεμιστική, υπνωτική, μυοχαλαρωτική, αντισηπτική, στυπτική και τοπικά βακτηριοκτόνα. Ο λυκίσκος χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με βαλεριάνα για νευρικές διαταραχές του ύπνου και καταστάσεις αϋπνίας.

Ιδιότητες/Παρενέργιες(Drugs.com)

Κριτικές

Δεν υπάρχουν κριτικές πελατών προς το παρόν.

Γράψτε μια κριτική

ΛΥΚΙΣΚΟΣ FLOS

ΛΥΚΙΣΚΟΣ FLOS

 Λυκίσκος flos

Humulus lupulus