ΜΑΝΔΡΑΓΟΡΑΣ ΚΡΗΤΗΣ Μεγαλύτερη προβολή

ΜΑΝΔΡΑΓΟΡΑΣ ΚΡΗΤΗΣ

Νέο προϊόν

Μανδραγόρας Κρήτης

Mandragoras officinarum

Περισσότερες λεπτομέρειες

Χαρακτηριστικά

ΠροέλευσηΕλλάδα
ΑΣΦΑΛΗΣ ΧΡΗΣΗΠροσοχή στην δοσολογία - ζητήστε συμβουλή από ειδικό
Άρωμα - ΟσμήΧαρακτηριστική
ΓεύσηΧαρακτηριστική
Χωρίς ΑλάτιΔεν περιέχει καθόλου αλάτι
Χωρίς ΓλουτένηΔεν περιέχει γλουτένη
VeganΤαιριάζει σε χορτοφαγικά γεύματα και πιάτα
Χωρίς ΖάχαρηΔεν περιέχει καθόλου ζάχαρη

Άλλες πληροφορίες

 Ο μανδραγόρας (Mandragora officinarum) είναι ένα ποώδες πολυετές είδος της Μεσογείου και ανήκει στην οικογένεια Σολανειδών, μαζί με την Atropa belladonna (Μπελαντόνα). Τον συναντάμε και ως σερνικοβότανο, καλάνθρωπος, μανδραγούδα, μεγαλοβοτάνι, αβγουδάτσα. Οι μανδραγόρες Μεσογείου παρουσιάζουν μια σημαντική αντίθεση μεταξύ των θάμνων και η ρίζα διαμορφώνεται σαν καρότο, διαιρούμενο, όπως τα δάχτυλα του ενός χεριού, (μοιάζει  με ανθρώπινο σώμα).

 Αυτό το φυτό έχει μια επέκταση ριζών στο έδαφος σε περίπου 30 εκ., με πολύ έντονη οσμή, ζαρωμένο, με πλήρη ανάπτυξη των φύλλων στα 5-50 εκ. μήκος και μοιάζουν κάπως με τα φύλλα του καπνού, μεγάλα, κυματοειδή, που σχηματίζουν παράρριζο ρόδακα. Ο καρπός του είναι σαρκώδης σε σχήμα μήλου με υπόγλυκη γεύση. Τα άνθη είναι κωνοειδή λευκοπράσινα, ιώδη, μοβ ή πορφυρόχρωμα. Πρόκειται για ένα πολυετές ποώδες με παχιές ρίζες απ’όπου εξαγάγουν χυμό τονωτικό στην ιατρική.

 Η σύγχρονη επιστήμη κατατάσσει τις ρίζες του μανδραγόρα στην κατηγορία των αναλγητικών, όπου ανήκουν και τα φύλλα της κόκας. Είναι τοξικό φυτό και περιέχει ατροπίνη, σκοπολαμίνη και υοσκυαμίνη, πολύτιμες φαρμακευτικές ουσίες που χρησιμοποιούνται ως αντισπασμωδικά και καταπραϋντικά. Πρόκειται όμως για οπιούχο φυτό που μπορεί να προκαλέσει ψυχωτικά συμπτώματα, ακόμα και το θάνατο σε μη ελεγμένες δόσεις. Δε συνίσταται η χρήση του από μη γνωρίζοντες

Κριτικές

Δεν υπάρχουν κριτικές πελατών προς το παρόν.

Γράψτε μια κριτική

ΜΑΝΔΡΑΓΟΡΑΣ ΚΡΗΤΗΣ

ΜΑΝΔΡΑΓΟΡΑΣ ΚΡΗΤΗΣ

Μανδραγόρας Κρήτης

Mandragoras officinarum