ΣΠΑΘΟΧΟΡΤΟ ΕΞΤΡΑ ΚΡΗΤΗΣ Μεγαλύτερη προβολή

ΣΠΑΘΟΧΟΡΤΟ ΕΞΤΡΑ ΚΡΗΤΗΣ

Νέο προϊόν

Σπαθόχορτο έξτρα Κρήτης

Hypericum perforatum

Περισσότερες λεπτομέρειες

Χαρακτηριστικά

ΠροέλευσηΕλλάδα
ΜορφήΦυτό κομμένο
ΑΣΦΑΛΗΣ ΧΡΗΣΗΠροσοχή στην δοσολογία - ζητήστε συμβουλή από ειδικό
Άρωμα - ΟσμήΧαρακτηριστική
ΓεύσηΧαρακτηριστική
Χωρίς ΑλάτιΔεν περιέχει καθόλου αλάτι
Χωρίς ΓλουτένηΔεν περιέχει γλουτένη
VeganΤαιριάζει σε χορτοφαγικά γεύματα και πιάτα
Χωρίς ΖάχαρηΔεν περιέχει καθόλου ζάχαρη

Άλλες πληροφορίες

 Το Βότανο του Αγίου Ιωάννη ή βαλσαμόχορτο χρησιμοποιείται για να αναφέρεται σε οποιοδήποτε είδος του γένους Hypericumis-Υπερικόν, το είδος του φυτού Hypericum perforatum - Υπέρικον το διάτρητον, και είναι επίσης γνωστό στα αγγλικά ως ζιζάνιο Tipton, rosin rose, goatweed, chase-devil, ή Klamath ζιζάνιο, και στα ελληνικά ως Αγούδουρας, Σπαθόχορτο, βάλσαμο, βαλσαμόχορτο, βάρσαμο, βαρσαμόχορτο, λειχηνόχορτο, περίκη, προδρόμου βότανο κα. Το γένος Hypericum υπάρχει σε όλο τον κόσμο με μια εγγενή γεωγραφική κατανομή, συμπεριλαμβανομένων των εύκρατων και υποτροπικών περιοχών της Ευρώπης, της Τουρκίας, Ουκρανίας, Ρωσίας, Μέσης Ανατολής, Ινδίας και της Κίνας.

 Το βαλσαμόχορτο είναι ένα πολυετές φυτό με εκτεταμένα, υφέρπουσα ριζώματα. Τα στελέχη του είναι όρθια, διακλαδισμένα στο άνω τμήμα, και μπορούν να φτάσουν σε 1 μ. ύψος. Έχει αντίθετα, χωρίς ποδίσκο, στενά, επιμήκη φύλλα που έχουν μήκος 12 χιλ. ή λίγο μεγαλύτερο. Τα φύλλα είναι κιτρινοπράσινα, με διαφανείς κουκκίδες σε όλο τον ιστό και, περιστασιακά, με λίγες μαύρες κουκίδες στην κάτω επιφάνεια. Τα άνθη του μετρούν έως 2,5 εκ. διάμετρο, έχουν πέντε πέταλα, και φωτεινό κίτρινο χρώμα με εμφανείς μαύρες κουκίδες. Τα λουλούδια εμφανίζονται σε ευρεία συμπλέγματα ανθών στα άκρα των άνω κλαδιών, από τα τέλη της άνοιξης και στις αρχές μέχρι τα μέσα του καλοκαιριού. Η δράση του είναι αντιφλεγμονώδης, στυπτική, αναλγητική, επουλωτική και ηρεμιστική καταπραϋντική.

 Χρησιμοποιείται σε ένα ευρύ φάσμα ψυχικών παθήσεων όπου υπόκειται καταθλιπτικό συναίσθημα. Πέραν των χρήσεων στην ψυχιατρική, ελαιώδη παρασκευάσματα βαλσαμόχορτου χρησιμοποιούνται για την δυσπεψία, την αντιμετώπιση ελάσσονων τραυματισμών και εγκαυμάτων, την εμμηνόπαυση και τις μυαλγίες.

Ιδιότητες/Παρενέργιες(Drugs.com)

Κριτικές

Δεν υπάρχουν κριτικές πελατών προς το παρόν.

Γράψτε μια κριτική

ΣΠΑΘΟΧΟΡΤΟ ΕΞΤΡΑ ΚΡΗΤΗΣ

ΣΠΑΘΟΧΟΡΤΟ ΕΞΤΡΑ ΚΡΗΤΗΣ

Σπαθόχορτο έξτρα Κρήτης

Hypericum perforatum