ΦΑΣΚΟΜΗΛΟ ΦΥΛΛΟ ΕΞΤΡΑ Μεγαλύτερη προβολή

ΦΑΣΚΟΜΗΛΟ ΦΥΛΛΟ ΕΞΤΡΑ

Νέο προϊόν

Φασκόμηλο φύλλα χειροδιαλεκτά

Salvia triloba

Περισσότερες λεπτομέρειες

Χαρακτηριστικά

ΠροέλευσηΕλλάδα
ΜορφήΦύλλα
ΑΣΦΑΛΗΣ ΧΡΗΣΗAφέψημα , έγχυμα , βοτανικό ρόφημα
Άρωμα - ΟσμήΧαρακτηριστική
ΓεύσηΠικρή
Χωρίς ΑλάτιΔεν περιέχει καθόλου αλάτι
Χωρίς ΓλουτένηΔεν περιέχει γλουτένη
VeganΤαιριάζει σε χορτοφαγικά γεύματα και πιάτα
Χωρίς ΖάχαρηΔεν περιέχει καθόλου ζάχαρη

Άλλες πληροφορίες

 Salvia triloba L., Σάλβια η φαρμακευτική και άλλες διάφορες ονομασίες όπως Φασκομηλιά, Αλιφασκιά, Φάσκος, Σφάκα, Χαμοσφάκα, Αγριοφασκιά, Ελαφίσκος, Ελελίφασκος, Μοσχακίδι, είναι ένας πολυετής, αειθαλής θάμνος, με ξυλώδη στελέχη, γκριζωπά φύλλα και με μπλε μωβ λουλούδια. Πρόκειται για ένα μέλος της οικογένειας Lamiaceae-Χειλανθών και είναι ιθαγενές στην περιοχή της Μεσογείου.
 

 Τα φύλλα είναι γκριζοπράσινα, ρυτιδωμένα στην άνω πλευρά, και σχεδόν λευκά στην κάτω λόγω των πολλών μαλακών κοντών τριχιδίων. 

  Η κρητική φασκομηλιά έχει εξαιρετικό έντονο άρωμα, διαφορετικό από τις παρόμοιες ποικιλίες.

 Αυτή η χειροδιαλεκτή ποιότητα υψηλής καθαρότητας φύλλων, είναι περιορισμένης εσοδείας και συλλέγεται μόνον κατά την διάρκεια του Αυγούστου, αφού "μεστώσουν" τα φύλλα της κορυφής των φυτών.

 Έχει αντιβακτηριδιακές, αντισηπτικές, καρδιοτονωτικές, σπασμολυτικές και αντιδιαβητικές ιδιότητες. Χρησιμοποιείται σε διάφορους τραυματισμούς του στόματος (φαρυγγίτιδα, ουλίτιδα), τονώνει το νευρικό σύστημα και γενικότερα δυναμώνει ολόκληρο τον οργανισμό, αυξάνει τη μνήμη και ενεργοποιεί την κυκλοφορία του αίματος, διεγείρει τη πέψη,  έχει θετική επίδραση σε περιπτώσεις μελαγχολίας ή κατάθλιψης, σε έντονη εφίδρωση, βοηθάει στη ρύθμιση της περιόδου, σε κρυολογήματα.

Κριτικές

Δεν υπάρχουν κριτικές πελατών προς το παρόν.

Γράψτε μια κριτική

ΦΑΣΚΟΜΗΛΟ ΦΥΛΛΟ ΕΞΤΡΑ

ΦΑΣΚΟΜΗΛΟ ΦΥΛΛΟ ΕΞΤΡΑ

Φασκόμηλο φύλλα χειροδιαλεκτά

Salvia triloba