ΑΨΙΘΙΑ ΚΟΜΜΕΝΗ ΚΡΗΤΗΣ Μεγαλύτερη προβολή

ΑΨΙΘΙΑ/ΑΡΤΕΜΙΣΙΑ ΚΟΜΜΕΝΗ ΚΡΗΤΗΣ

Νέο προϊόν

Αψιθιά/Αρτεμισία Κομμένη Κρήτης

Artemisia vulgaris

Περισσότερες λεπτομέρειες

Άλλες πληροφορίες

 Αρτεμισία, στα αγγλικά wormwood, είναι ένα κοινό όνομα για διάφορα είδη αρωματικών φυτών του γένους Αρτεμισία. Στην Ευρώπη, η αρτεμισία πιο συχνά αναφέρεται στο είδος Artemisia vulgaris ή κοινή αρτεμισία.Άλλα ονόματα της: Αψιθιά, αγριαψιθιά, πέλινο, απιστιά, πισιδία, λεβιθόχορτο, τραχούρι, μελιτίνη, μυρμηγκοβότανο. Η αρτεμισία είναι πολυετές, ποώδες φυτό. Μπορεί να φτάσει σε ύψος 1,2 μ., τα φύλλα στη βάση είναι λογχοειδή, με μήκος έως και 20 εκ. και τα στελέχη σε μήκη που δεν υπερβαίνουν τα 10 εκ., σταδιακά απλοποιούνται στην κορυφή.

 Τα λουλούδια είναι ανοιχτό κίτρινο και πολύ αρωματικά. Ανθίζει από τον Ιούλιο μέχρι τον Σεπτέμβριο. Ο καρπός είναι ένα αχαίνιο. Είναι ευρέως διαδεδομένη στην Ευρασία και τη Μέση Ανατολή, κυρίως σε χέρσες εκτάσεις. Η Αρτεμισία το αψίνθιο, (Artemisia absinthium), ποώδες πολυετές βότανο με σύνθετα φύλλα τριχωτά πράσινο-γκρίζα και κίτρινα αρωματικά άνθη συγκεντρωμένα σε μικρές ταξιανθίες, είναι ευρέως διαδεδομένη στην Ευρώπη, την Ασία και την Αφρική, με 60-120 εκ. ύψος. Τα φύλλα και τα μπουμπούκια, συλλέγονται καλύτερα λίγο πριν ανθίσει η αρτεμισία, τον Ιούλιο έως τον Σεπτέμβριο.

 Χρησιμοποιούνταν ως ένα πικρό αρωματικό παράγοντα για καρύκευση του λίπος, κρέατος, και ψαριών.Σαν λαϊκό φάρμακο, η αψιθιά έχει μεγάλη φήμη ως τονωτικό, εναντίον της φυματίωσης, της αναιμίας, της αρθρίτιδας και των σκωλήκων των εντέρων και από αυτό πήρε το αγγλικό όνομα wormwood (σκουληκόξυλο). Το φυτό δρα ως πικρό τονωτικό, διεγερτικό, νευροτονωτικό και εμμηναγωγό. Η χρήση του βοτάνου διαστέλλει τα αιμοφόρα αγγεία, κατεβάζει την πίεση και ελαττώνει τα οιδήματα στην κατακράτηση ούρων.

Κριτικές

Δεν υπάρχουν κριτικές πελατών προς το παρόν.

Γράψτε μια κριτική

ΑΨΙΘΙΑ/ΑΡΤΕΜΙΣΙΑ ΚΟΜΜΕΝΗ ΚΡΗΤΗΣ

ΑΨΙΘΙΑ/ΑΡΤΕΜΙΣΙΑ ΚΟΜΜΕΝΗ ΚΡΗΤΗΣ

Αψιθιά/Αρτεμισία Κομμένη Κρήτης

Artemisia vulgaris