ΔΙΚΤΑΜΟ ΚΡΗΤΗΣ ORGANIC Μεγαλύτερη προβολή

ΔΙΚΤΑΜΟ ΚΡΗΤΗΣ ORGANIC

Νέο προϊόν

Δίκταμο Κρήτης organic

Origanum dictamnus

Περισσότερες λεπτομέρειες

Χαρακτηριστικά

ΠροέλευσηΕλλάδα
ΜορφήΦύλλα
Άρωμα - ΟσμήΑρωματικό
Πιστοποιημένο βιολογικόBΙΟ Hellas Φορέας Πιστοποίησης
Προφίλ ΒΙΟ καλλιέργειαςΠιστοποιημένο Βιολογικό προϊόν

Άλλες πληροφορίες

 Origanum dictamnus, γνωστό στα ελληνικά ως Δίκταμο, με διάφορες ονομασίες ανάλογα με την περιοχή όπως αδίχταμος, ατίταμος, δίκταμνο, δίκταμο, δίταμο, έρωντας, λιβανόχορτο, μαλλιαρόχορτο, σταθόρι, σταμνόχορτο, στοματόχορτο, στομαχόχορτο, σταματόχορτο, τίταμος, είναι ένα τρυφερό πολυετές φυτό που αναπτύσσεται 20-30 εκ.

 Πρόκειται για ένα επουλωτικό, θεραπευτικό, αντιοξειδωτικό, αντιμικροβιακό, καταπραϋντικό, και πολύ χωνευτικό αρωματικό φυτό. Ενεργεί επίσης, ως αντιδιαβητικό, εμμηναγωγό αλλά και ως αφροδισιακό. Φυτρώνει μόνο του άγρια στις πλαγιές των βουνών, σε γκρεμούς και στα φαράγγια της Κρήτης. Το όνομα προέρχεται από το όρος Δίκτη (Λασιθιώτικα όρη) όπου παλαιότερα αφθονούσε.

 Αυτός ο μικρός, χνουδωτός θάμνος αναγνωρίζεται εύκολα από τη χαρακτηριστική μαλακή, βελούδινη υφή του. Μικροσκοπικά ρόδινα λουλούδια που περιβάλλονται από φωτεινότερα μωβ-ροζ βράκτια προσθέτουν μια πληθωρική πινελιά χρώματος στο φυτό το καλοκαίρι και το φθινόπωρο.  Τα φύλλα του είναι χνουδωτά, μικρά, παχουλά, γκριζοπράσινα. Το βότανο πρέπει να φυλάσσεται σε κουτιά ή σε γυάλινα βάζα καλά σφραγισμένα

Ιδιότητες/Παρενέργιες(Drugs.com)

Κριτικές

Δεν υπάρχουν κριτικές πελατών προς το παρόν.

Γράψτε μια κριτική

ΔΙΚΤΑΜΟ ΚΡΗΤΗΣ ORGANIC

ΔΙΚΤΑΜΟ ΚΡΗΤΗΣ ORGANIC

Δίκταμο Κρήτης organic

Origanum dictamnus