ΒΑΛΕΡΙΑΝΑ ΡΙΖΑ Μεγαλύτερη προβολή

ΒΑΛΕΡΙΑΝΑ ΡΙΖΑ

Νέο προϊόν

Βαλεριάνα ρίζα κομμένη

Valeriana officinalis

Περισσότερες λεπτομέρειες

Χαρακτηριστικά

ΠροέλευσηΠολωνία
ΜορφήΡίζα κομμένη
ΑΣΦΑΛΗΣ ΧΡΗΣΗAφέψημα , έγχυμα , βοτανικό ρόφημα
Άρωμα - ΟσμήΧαρακτηριστική
Χωρίς ΑλάτιΔεν περιέχει καθόλου αλάτι
Χωρίς ΓλουτένηΔεν περιέχει γλουτένη
Χωρίς ΖάχαρηΔεν περιέχει καθόλου ζάχαρη

Άλλες πληροφορίες

 Βαλεριάνα (Valeriana officinalis, Valerianaceae) είναι ένα ανθεκτικό πολυετές ανθοφόρο φυτό με γλυκά αρωματισμένα ροζ ή άσπρα λουλούδια που ανθίζουν τους καλοκαιρινούς μήνες. Εγγενές στην Ευρώπη και σε περιοχές της Ασίας, η βαλεριάνα εισάγεται στη Βόρεια Αμερική. Το στέλεχος μεγαλώνει σε ύψος από 70-170 εκ. Ανθίζει από τον Ιούνιο μέχρι τον Αύγουστο. Είναι ένα ποώδες φυτό, 1-1,5 μ. σε ύψος, το οποίο αναπτύσσεται σε υγρές περιοχές με χαλαρό χώμα σε λόφους και βουνά.

 Έχει φύλλα σύνθετα πτεροειδή με μια ελαφριά γλυκιά μυρωδιά όπως και τα λουλούδια της. Η ρίζα είναι ισχυρή και καλά ανεπτυγμένη (σε αυτό αποθηκεύονται κατά τους χειμερινούς μήνες αποθέματα ουσιών), και έχει επίσης μια ξεχωριστή μυρωδιά, γλυκιά-πικάντικη και αρκετά δυσάρεστη, ελαφρώς εμετική. Η ρίζα συλλέγεται στα τέλη Σεπτεμβρίου, αρχές Οκτωβρίου.Το όνομα "Βαλεριάνα" προήλθε από τη λατινική λέξη valere που σημαίνει "υγεία" ή "δύναμη".

 Τα μέρη του φυτού που χρησιμοποιούνται για θεραπευτικούς σκοπούς είναι η ρίζα και τα φύλλα. Η κύρια δράση της ρίζας του φυτού είναι ηρεμιστική, υπνωτική, αντισπασμωδική, υποτασική, αγχολυτική, νευροτονωτική.

Ιδιότητες/Παρενέργιες(Drugs.com)

Κριτικές

Δεν υπάρχουν κριτικές πελατών προς το παρόν.

Γράψτε μια κριτική

ΒΑΛΕΡΙΑΝΑ ΡΙΖΑ

ΒΑΛΕΡΙΑΝΑ ΡΙΖΑ

Βαλεριάνα ρίζα κομμένη

Valeriana officinalis